Útikalauz anatómiába

Teniszkönyök – hatékony módszerek a kínzó könyökfájdalom enyhítésére

2024.07.25. 06:40

Tapasztalt már könyökfájdalmat minden különösebb kiváltó ok nélkül? Ha igen, valószínűleg egy gyakori mozgásszervi betegség: a teniszkönyök okozta a panaszait, ami az alkar izmainak eredési helyén kialakuló ín- vagy csonthártyagyulladás. Ez a feltételezésünkkel ellentétben nem elsősorban a teniszezők betegsége, hiszen az esetek csak 5%-ban áll teniszsérülés a probléma hátterében. A fennmaradó 95%-ban irodai dolgozók, fizikai munkát végzők és sportolók az érintettek. Tudjon meg többet a teniszkönyök okairól és kezelési lehetőségeiről ortopédsebész szakorvosainktól!



Tanácsok a szív védelmére és a koszorúér-betegség megelőzésére

A szívelégtelenség és a koszorúerek betegségei az első számú haláloknak számítanak világszerte és hazánkban is. Ismerje meg a koszorúér-betegség kialakulásának okait és tudja meg, mit tehet szíve védelmében és az életet veszélyeztető szív- és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében!



Így hat a kiszáradás a vérnyomásunkra

Eleget ittál? Ez a kérdés nyáron még a szokásosnál is gyakrabban hangzik el, de a kiszáradásnak egész évben súlyos következményei lehetnek, például hozzájárulhat a vérnyomásproblémák és a vérnyomás ingadozásához is. Érdekesség, hogy a folyadékhiány egyaránt okozhat magas és alacsony vérnyomást is. Egyfelől a kiszáradás következtében romlik a vérnyomás-szabályozás hatékonysága és leesik a vérnyomás, másfelől az eleve magas vérnyomással küzdők esetén súlyosbíthatja az állapotot a kiszáradás.



Foltos festékhiányos bőr: meglepő tények és tévhitek a vitiligo-ról

A vitiligo a leggyakoribb pigmenthiánnyal járó bőrbetegség, amely jellegzetes, krétafehér foltokat eredményez a bőrön. Tünetei legtöbbször rendkívül feltűnőek, mivel gyakran jelentkeznek olyan jól látható területeken, mint az arc, a nyak, a kar, a kéz vagy éppen a láb. A vitiligo világnapja alkalmából bőrgyógyász szakorvos segítségével járjuk körbe, mit érdemes tudni erről a különös bőrbetegségről, és tisztázzuk a vitiligohoz kapcsolódó leggyakoribb tévhiteket, félreértéseket.



Bevált módszerek a női meddőség szervi okainak megszüntetésére

Meddőségnek orvosi értelemben azt nevezzük, ha legalább egy éven át, rendszeresen, az ovuláció idejében, védekezés nélkül folytatott házasélet ellenére sem történik meg a fogantatás vagy a terhesség rendszeresen spontán vetéléssel zárul. Lássuk, mely szervi okok állnak leggyakrabban a női meddőség mögött és milyen lehetséges megoldások léteznek rájuk.



süti beállítások módosítása