Ritka, de annál fájdalmasabb: felfázás férfiaknál

2020.11.25. 04:49

Bár a hideghez vajmi kevés köze van, a köznyelv felfázásként emlegeti azt az igen gyakori jelenséget, amikor a húgyutakban valamilyen kórokozó elszaporodik és fertőzést, húgyúti gyulladást okoz. Elsősorban női betegségként tartják számon, pedig a férfiakat is fenyegeti, sőt, esetükben súlyosabb következményei is kialakulhatnak.

Cukorbetegek táplálkozása III. – A tápanyagokról röviden és a fizikai aktivitás

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ) adatai szerint Magyarországon közel 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg él, és további 500 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen. Ez a szám pedig évről-évre nő: 2027-re a 20-70 év közötti korosztályban már legalább minden tízedik magyar cukorbeteg lesz. A november 14-i Cukorbetegség világnapja (World Diabetes Day) alkalmából háromrészes írást közlünk a cukorbetegséggel élők táplálkozási alapelveiről. Itt olvashatja el a témában megjelent  szöveg első, itt pedig a második részét.

cukorbetegseg6.jpg

Cukorbetegek táplálkozása II. – Az étrend fő szempontjai

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ) adatai szerint Magyarországon közel 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg él, és további 500 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen. Ez a szám pedig évről-évre nő: 2027-re a 20-70 év közötti korosztályban már legalább minden tízedik magyar cukorbeteg lesz. A november 14-i Cukorbetegség világnapja (World Diabetes Day) alkalmából háromrészes írást közlünk a cukorbetegséggel élők táplálkozási alapelveiről. A témában megjelent első szöveg ezen a hivatkozáson érhető el.

cukorbetegseg3.jpg

Cukorbetegek táplálkozása I.

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ) adatai szerint Magyarországon közel 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg él, és további 500 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen. Ez a szám pedig évről-évre nő: 2027-re a 20-70 év közötti korosztályban már legalább minden tízedik magyar cukorbeteg lesz. A november 14-i Cukorbetegség világnapja (World Diabetes Day) alkalmából háromrészes írást közlünk a cukorbetegséggel élők táplálkozási alapelveiről.

utikalauz-cukorbetegseg-1.jpg

A férfiak korábban halnak meg, mint a nők – de miben?

A férfi nemi szervek betegségein túl is számos olyan kórkép van, amely jobban fenyegeti a férfiakat, mint a nőket. Melyek a férfiak jellegzetes betegségei? Miért fordul elő náluk többször, mint a nőknél, és lehet-e tenni a megelőzésükért?

süti beállítások módosítása