Ezért vagyunk ingerültek éhesen

2019.02.12. 16:11

Volt már „harapós” hangulatban, érezte, hogy ahogy a nap múlásával egyre éhesebb lesz, úgy gyűlik önben az ingerültség? Előfordult, hogy a feszültségét, idegességét egy kiadós étkezés után mintha elfújták volna? Nézzük, hogyan függ össze az ingerültség és az éhség!

adorable-angry-baby-759736.jpg

12 tuti tipp a bélflóra erősítésére

Ön tudta, hogy a bélrendszer mikrobái nélkül nem maradnánk életben? Jóllehet vannak olyan szerveink, mint például a lép, az epehólyag, a mandulák vagy a féregnyúlvány, amelyek eltávolítását követően ugyanúgy élhetünk tovább, de a bélrendszer mikrobái nélkül nem sokáig maradnánk életben. Ráadásul nincs két olyan ember, akinek azonos lenne a bélflórája. A bélflóránkat alkotó mikrobák fontosságát csak mostanában ismerjük fel igazán: a bélben élő baktériumok segíthetnek abban, hogy megszabaduljunk súlyfeleslegünktől, boldogabbak legyünk és meg is hosszabbíthatják az életünket.

alone-basket-carrots-1389103.jpg

Gyakran kell éjszaka vécére járkálnia? Ezek lehetnek az okai

Éjjel többször ki kell mennie a vécére, képtelen egyetlen éjszakát is végigaludni zavartalanul? A gyakori éjszakai vizelés több egészségügyi probléma jele lehet, ezért ne hagyja annyiban, tudja meg az okát!

wake-up.jpg

Fotó: rawpixel.com / Freepik

 

Miért furcsa a hangunk felvételről?

Tegyen egy kísérletet: vegye fel egy okostelefonnal, majd hallgassa vissza a saját hangját! Meg fog lepődni, mennyire másnak fogja hallani a hangszínét, mint amikor „élőben” hallja: magasabbnak, szinte idegesítően idegennek. Vajon miért van ez így?

voice.jpg

Fotó: jannoon028 / Freepik

Alvásból is megárthat a sok

Hányszor gondoljuk egy-egy kimerítő időszakban, hogy milyen jó lenne most végigaludni egy teljes napot! Aztán amikor lehetőség lenne rá, mégsem tesszük, nem is esne jól. Jobb is, hiszen bármilyen hihetetlen, az alvást is túlzásba lehet vinni!

oversleep.jpg

Fotó: Jcomp / Freepik