Tényleg összemegy a férfiak nemi szerve a hideg vízben?

2018.06.19. 10:43

„Ennyire hideg a víz!” – mutatjuk kajánul hűvösebb napokon a vízből kijövet a kezünkkel a kisarasznyi méretet. Hát igen, a hideg víz, zuhany vagy fürdő, bármilyen frissítő hatású, bizony afrodiziákumnak semmiképpen nem mondható, valóban lehangoló mennyiségi változásokat idéz elő a férfiak nemi szervében! De hát mi is történik ilyenkor?

utikalauzanatomiaba-fitymaszukulet-kezelese.jpg

A jelenség a hímvessző élettanával magyarázható. A férfi nemi szerv nagysága a nyugalmi állapotban, illetve nemi izgalom során, merevedéskor nagy méretbeli eltéréseket mutat. Az erekkel gazdagon ellátott hímvessző belsejében három szivacsszerű, párhuzamos barlangos test fut végig. Merevedéskor az ereken keresztül a barlangos szivacsos testek telítődnek vérrel, és amikor megtelnek, megakadályozzák, hogy a hímvessző falában lévő vénák elvezessék a vért, így fenntartják a merevedést. Az erekció során a pénisz térfogata, nagysága többszörösére nő, majd a nemi izgalom megszűnésével a tápláló erek ismét összeszűkülnek, az elvezető erek kitágulnak, ezáltal a merevedés fokozatosan megszűnik, a pénisz az eredeti méretű lesz. A nyugalmi állapotban lévő hímtag mérete is állandóan változik, jelentősen függ a pillanatnyi pszichés és idegállapottól, az illetőre nehezedő stressztől és más körülményektől is, amelyek között a külső hőmérséklet is fontos szerepet játszik.

 

Akár felére zsugorodhat

Hidegben a tárgyak összehúzódnak, ez érvényes a férfi nemi szerv ereire és a benne futó barlangos testekre is. A dermedt erek akadályozzák a hímvessző véráramlását. Nemcsak a vérbőség, a merevedés sem jön létre hidegben, a nyugalmi állapotban lévő pénisz is összehúzódik, a hossza akár a felére is lecsökkenhet, és a vastagságából is elveszítheti akár az egyharmadát is.

 utikalauzanatomiaba-prosztata-problemak.jpg

A férfiasságnak fontos a megfelelő hőmérséklet

A hőmérséklet nemcsak a hímvessző méretét befolyásolja, hanem a férfi termékenységét is. Ennek nemcsak fizikai, hanem élettani okai is vannak: a heréknek megfelelő hőmérsékletre van szükségük, hogy a spermium és a tesztoszteron termelődés zavartalan maradhasson. Ehhez sem a túl meleg, sem a hideg nem megfelelő, körülbelül 35 fok az ideális hőmérséklet (ezért is helyezkednek el a herék a körülbelül 37 Celsius fok hőmérsékletű testen kívül). A spermiumok ugyanis a mellékherékben tárolódnak és fejeződik be az érésük, de ha a herékben túl magas vagy túl alacsony a hőmérséklet, akkor a spermium termelődési és érési folyamata abbamarad.

A pénisz összezsugorodása a hideg hatására természetes és szerencsére csak átmeneti jelenség, meleg környezetben hamar helyreáll a keringése és a szokott mérete.

A cikk a Budai Egészségközpont szakértőinek közreműködésével készült.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacsjanos1988 2018.06.19. 16:53:54

Mennyiségi változást biztos nem okoz, előtte és utána is egy van belőle :D

Alick 2018.06.19. 17:42:40

Az igazi vérfarok hideg vízben összemegy 2 centire, de az asszony kezében eléri a 20 centit is. :)

Sir Gombóc 2018.06.19. 18:31:14

Nekem működik hidegben is, nahát..

Burgermeister 2018.06.19. 19:51:12

puna is összerándul hidegre

satie · http://321.hu/sas 2018.06.19. 20:27:22

szoba-hőmérsékletű, mondjuk 22 fokos vízben lehet kefélni, 48 fokosban lehetetlen, hiába optimális a férfi külső nemi-szerveknek a maghőmérsékletnél pár fokkal hűvösebb

ételizésítő 2018.06.19. 23:10:50

@Alick:
Álmodban.
Szóval ne legyél nagyon csalódott, ha senkinek a 2 centis fasza nem lesz 20 centis a kezedben, de még a szádban sem, 4-szeresnél nagyobb méretnövekedés ugyanis fasz esetében nincs.

@satie:
Azért ezt a 22 fokos vízzel gondolt át még egy kicsit. Egy csomó szaunában 20 fok körül van a hideg merülőmedence hőmérséklete. A 22 fokos víz még kurva hideg, a 22 fokos levegővel ellentétben.

"48 fokosban lehetetlen" - egyáltalán nem az.
Bár vízben kefélni a legnagyobb baromság, mert pont a női síkosító anyagokat mossa le a faszodról, azaz majdnem olyan, mintha szárazon kefélnél. A víz nem jó kenőanyag.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2018.06.19. 23:13:44

"hidegben, a nyugalmi állapotban lévő pénisz is összehúzódik, a hossza akár a felére is lecsökkenhet..."

Igen, ha a pénisz hosszának a látható rész hosszát tekintjük. A pénisz valójában az altest belsejében folytatódik, majdnem a farokcsontig, így nézve a rövidülés már nem olyan extrém.

degeco 2018.06.20. 06:00:37

Elég lett volna egy mondat: hidegben minden összemegy

A többi csak szófosás

satie · http://321.hu/sas 2018.06.20. 08:20:38

@ételizésítő: én már szexeltem 22 fokos vízben és mindkettőnknek kurva jó élmény volt. 48 fokos vízben már csak onnantól kezdve is lehetetlen, hogy körülbelül 20 másodpercen belül égési sérüléseket szenved a bőröd

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.06.20. 10:06:06

Amikor fiatal voltam, úgy hosszabbítottam meg a szex időtartamát, hogy havas tájra gondoltam.

Bolshevik 2018.06.20. 10:42:18

"Hidegben a tárgyak összehúzódnak, ez érvényes a férfi nemi szerv ereire és a benne futó barlangos testekre is."

Baszki így lehet jól összekeverni a dolgokat. A tárgyak fizikai jelenség (hőtágulás témakör) miatt mennek össze, és szabad szemmel észrevehetetlen mértékben, a fasz meg élettani, biológiai hatások miatt szemmel látható mértékben (és igen, kb. 0.0001 mm-ben meg a fizikai jelenség matt). Semmi köze nincs egymáshoz a kettőnek.

Tele van a tököm 2018.06.20. 14:46:57

Nekem melegben is kicsi a tököm, szóval ez az egész kamu.