Utazások Anatómiába

2012.11.25. 10:54

anatomia.jpg

Ismerem, mint a tenyeremet - gyakran mondjuk ezt, ha valamiről azt gondoljuk, hogy nagyon jól ismerjük. De vajon tényleg ismerjük a tenyerünket? És a talpunkat? És mi a helyzet a belső szerveinkkel? Van fogalmunk arról, hogy mi hol van bennünk és hogyan működik?

Nos, az igazság az, hogy vajmi kevés információval rendelkezünk saját testünkkel kapcsolatban, legtöbbünket nem is igazán érdekli a téma – legalábbis addig, amíg minden rendben van. Valamiért nem is része ez az általános műveltségnek. Ezért van az, hogy néha kifejezetten intelligens emberek is képesek meglepően nagy badarságokat elhinni saját szervezetükről.
Pedig bízvást állíthatjuk, hogy kevés csodálatosabb dolog létezik az emberi testnél. Mindannyiunkban több sejt létezik, ahány csillag van a Tejútrendszerben. Szinte felfoghatatlan, hogy e sok-sok milliárd sejt milyen bonyolultan kölcsönhatása szükséges a létezésünkhöz.
De ahogy a Tejútrendszer is tartogat számunkra meglepetéseket, az anatómia is tele van nyitott kérdésekkel. Ugyanazt a varázslatot élhetjük át a nyári csillagos eget kémlelve, mint amikor rácsodálkozunk  testünk működésére!
Szóval miért írjuk ezt a blogot?
Mert az emberi test hihetetlenül izgalmas. Meg azért, mert bízunk benne, hogy ha olvasóink képet kapnak arról, milyen egyedülállóan kifinomult műszer birtokosai, talán kicsit jobban vigyáznak rá…

Jó utazást kívánunk Anatómiába!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.