5 gyakori férfias probléma

2016.11.29. 09:17

A férfiak zöme, különösen fiatal korában, ritkán gondol arra, hogy őt is érintheti a merevedési zavar, a korai magömlés, a jóindulatú prosztata megnagyobbodás vagy épp a prosztatarák. Körbejártuk, melyek a leggyakoribb férfias problémák, és hogy mit tehetünk ellenünk!

utikalauzanatomiaba-ferfias-problemak.jpg
Nézzük, melyek a leggyakoribb férfibajok!

Szemtorna 6 lépésben

Tényleg javulhat szemtornával a látásunk? A szemünket ugyanolyan harántcsíkolt izmok mozgatják, mint amilyenek testünk más részén találhatóak. Így a frissítő, célzott tornáztatásuk a szem esetében is előnyös. A szemtorna mellett a szemmasszázs és a szemek pihentetése is hatékony megoldás lehet.

utikalauzanatomiaba-szemtorna.jpg

Lássuk, milyen szemtornát végezzünk!

10 trükk fejfájás ellen

Hasogat vagy lüktet a feje? Tompa nyomást érez a tarkójában, esetleg olyan érzése van mintha kalapálnák a koponyáját? Kevesen vannak, akiket egyik sem érint a fejfájás különböző formái közül. Az alkalmanként vagy visszatérően jelentkező fejfájásnak számos kiváltó oka lehet, amelyek különböző fortélyok segítségével szüntethetőek, illetve előzhetőek meg.

utikalauzanatomiaba-fejfajas.jpg

 

Lássuk, milyen bevált praktikák léteznek fejfájás ellen!

9 tipp a refluxos panaszok enyhítésére

Bárkivel előfordulhat olykor, hogy egy-egy étkezési „kilengés”, alkalmi túlevés következtében égni kezd a gyomra, vagy csípő érzés jelentkezik a nyelőcsövében. A gyakran jelentkező panaszokat azonban nem érdemes elbagatellizálni, mert a visszatérő gyomorégés refluxot jelezhet. Lássuk, mit tehetünk a refluxos tünetek megelőzése, enyhítése érdekében!

utikalauzanatomiaba-reflux.jpg

Narkolepszia, a „Szundi-szindróma”

Folyamatos alvási vágy, fáradtság, a legváratlanabb pillanatokban kínosan ránk törő, ellenállhatatlan álmosságroham, mintha a mesebeli hét törpe közül a folytonosan leragadó szemű Szundi szerepében lennénk? Ezek lehetnek egy nem is olyan ritka betegség, a narkolepszia jellemzői is.

utikalauzanatomiaba-narkolepszia.jpg