Miért olyan hosszadalmas az ekcéma gyógyítása?

2017.09.19. 14:12

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, minden 10. embert érint. A diagnózis után gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Gyakran előfordul, hogy a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás? És egyáltalán ki lehet e gyógyulni ebből a makacs betegségből?

utikalauzanatomiaba-ekcema.jpg

Hány éves? Segítünk végiggondolni, mit tehet a szíve érdekében!

A szív- és érrendszeri betegségek a halálozási statisztikák élén állnak, becslések szerint a világon évente 17 milliónál is több ember hal meg ezek következményében. A hazai számok különösen riasztóak: a haláleseteknek mintegy felét teszi ki a szív- és érrendszeri betegség miatti halálozás, évi ötvenezernél is több embert veszítünk el emiatt. Korosztályokra bontva összegyűjtöttük mit tehetünk szívünk védelmében!

utikalauzanatomiaba-tuberkolozis.jpg

Mennyi ideig tudjuk visszatartani a lélegzetünket?

Légzésünk, vagyis az oxigénben dús levegő beszívása majd a szén-dioxidot tartalmazó, elhasznált levegő kilégzése automatikus tevékenység, többnyire nem is figyelünk rá. Kerülhetünk azonban olyan helyzetbe, például víz alá merülve, illetve füsttel, mérges gázokkal telített helyiségben, hogy átmenetileg le kell állítanunk a légzést, vissza kell tartanunk az utoljára beszívott levegőt, hogy ne kerüljön víz vagy mérgező gáz a tüdőnkbe. Mennyi időt bírunk ki így?

utikalauzanatomiaba-lelegzet-visszatartas.jpg

Mit tegyünk jetlag ellen? 6 tipp, ami biztosan beválik

Hosszú utazásra indulva bizony mindannyiunknak számolnia kell az időeltolódás okozta kellemetlenségekkel. De vajon mit tehetünk, hogy megkönnyítsük az átállást, és leküzdjük a nyomasztó fáradtságot vagy épp az alvásképtelenséget? Próbálja ki ezt a hat bevált módszert, hogy kibabráljon az időzóna-betegséggel!

 utiklauzanatomiaba-jetlag-tanacsok.jpg

6 bevált módszer az utazási betegség ellen

Még szinte be sem ült az autóba, fel sem szállt a buszra, repülőre, de máris émelygést, hányingert érez? Az utazás, sajnos nem mindenki számára felhőtlen élvezet. Az alábbi hat bevált módszer segít megküzdeni az utazási rosszullét kellemetlen tüneteivel.

utikalauzanatomiaba-utazasi-betegseg-tanacsok.jpg