9 tévhit és tény a horkolásról

2016.08.23. 10:31

Nem szabad lebecsülni, hogy a horkolás mekkora kellemetlenséget okoz az érintettnek és családtagjainak, de ennél talán még fontosabb, hogy ez az alvászavar többfajta betegség jele illetve kiindulópontja is lehet. A horkolással kapcsolatban jó néhány téves beidegződés van a köztudatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket.

utikalauz-anatomiaba-horkolas.jpg

6 tipp, hogy nyáron se okozzon bajt a vérnyomása!

Nehezen bírja a hőséget, kánikulában alig meri elhagyni a lakást, fejfájás, szédülés gyötri, ájulás környékezi? A pár napnál tovább tartó hőség vagy a hirtelen időjárás-változás még az egészségesek szervezetét is megviseli, hát még azokét, akiknek vérnyomásproblémáik vannak. Összegyűjtöttük tanácsainkat, hogyan kerülhetjük el a meleg okozta rosszulléteket.

utikalauzanatomiaba_nyar_szivproblemak.jpg

Lássuk "szívmelengető" nyári tippjeinket!

9 tévhit és tény a balkezességről

A világon minden tizedik ember balkezes, vagyis dominánsan a bal kezét használja mindennapi tevékenységei során. Van, aki bosszantó, legyőzendő hátrányként éli meg ezt a tulajdonságát, más egyszerű adottságként, ami semmilyen hatással nincs az életére, és akad olyan is, aki az előnyeit is megtalálta. Sokféle mítosz és tévhit él a balkezességről, utánajártunk a legizgalmasabbak igazságtartalmának.

utikalauz-anatomiaba-balkezesseg.jpg

 

Lássuk a leggyakoribb tévhiteket és tényeket a balkezességről!

Anyatej vagy tápszer? Előnyök, hátrányok

A kismamák többsége egyetért abban, hogy aki csak teheti, táplálja anyatejjel a gyermekét, legfeljebb ennek módjában és időtartamában vannak véleménykülönbségek. Annyira, hogy manapság már lelkiismereti kérdéssé vált a szoptatás, lassan már rosszabb anyának érzi magát, aki valami miatt kezdettől vagy egy idő után mégis a tápszert választja vagy emellett kénytelen dönteni. Tekintsünk el ezektől a rosszízű vitáktól, nézzük a csupasz tényeket, mi minden szól a szoptatás és mi a tápszeres táplálás mellett!

utikalau_anatomia_szoptatas_versus_tapszer.jpg
Lássuk az anyatej kontra tápszer vita legfontosabb érveit!

Legyőzhető a hepatitis C?

A hepatitis C vírus által okozott krónikus májgyulladás az egész világon komoly egészségügyi problémát jelent. A fertőzés egyes esetekben májzsugorodáshoz, májelégtelenséghez vagy akár májrák kialakulásához is vezethet. Sokan nem tudnak még róla, pedig a betegség ma már eredményesen gyógyítható!

hepatitis-c.jpg
Így győzhető le a sikeres hepatitis C vírus!