Tényleg összemegy a férfiak nemi szerve a hideg vízben?

2018.06.19. 10:43

„Ennyire hideg a víz!” – mutatjuk kajánul hűvösebb napokon a vízből kijövet a kezünkkel a kisarasznyi méretet. Hát igen, a hideg víz, zuhany vagy fürdő, bármilyen frissítő hatású, bizony afrodiziákumnak semmiképpen nem mondható, valóban lehangoló mennyiségi változásokat idéz elő a férfiak nemi szervében! De hát mi is történik ilyenkor?

utikalauzanatomiaba-fitymaszukulet-kezelese.jpg

Tényleg belehalhatunk a rovarcsípésekbe?

A kánikulai napok, az erdei, vízparti séták, a nyári esték örömeivel elkerülhetetlenül együtt járnak a különböző rovarokkal való bosszantó találkozások is. Az esetek többségében ezek csípései múló kellemetlenséget okoznak csupán, de előfordulhatnak súlyosabb következmények is. Mi történik a testünkben egy-egy rovarcsípés során?

utikalauzanatomiaba-rovarcsipes-allergia.jpg

Fogcsikorgatás: nem csak a hangja kellemetlen

Az érintett legtöbbször nem is tud róla, ha alvás közben csikorgatja a fogát. Mégis foglalkozni kell vele, mert ez a rendellenesség nemcsak a maga és a partnere éjszakai nyugalmát teheti tönkre, hanem egyéb következményei is lehetnek.

utikalauzanatomiabablog-fogcsikorgatas.jpg

5 tipp, hogyan szokhat le a dohányzásról

Napjainkban a dohány a legelterjedtebb a pszichoaktív élvezeti szerek közül. Ha valaki le szeretne szokni a nikotinról, nincs könnyű dolga: a fizikai elvonási tünetek 2-4 hétig tartanak, ám a pszichikai függőség hónapokig-évekig is elhúzódhat. Többek között ezért is olyan magas (70-75%) a visszaesők aránya. Eláruljuk, milyen tényezők nehezítik a leszokást és hogy milyen tippeket követve dobhatja el könnyebben a cigit. 

tudo.jpg

Nem tud aludni? 6 bevált alvássegítő tea

Akik visszatérő nyaki és hátfájdalmakkal küzdenek, gyakran szenvednek álmatlanságtól is, mert a folyamatos fájdalom, illetve a miatta önkéntelenül felvett védekező, görcsös testtartás megrontja a pihentető alvásukat. A gerincproblémákkal és más mozgásszervi bántalmakkal ajánlatos mielőbb szakorvoshoz fordulni, de addig is, amíg azok kezelése eredményre vezet, az alvásgondokkal is foglalkozni kell. Néhány olyan gyógyteát ajánlunk, amelynek nyugtató hatása segítheti a jobb alvást.  

utikalauzanatomiabablog-alvast-segito-tippek.jpg