Lehet, hogy pajzsmirigy betegsége van? 10 figyelmeztető tünet

2016.09.27. 09:37

Gyakran értetlenül, tanácstalanul figyeljük, mi is történik velünk. Minden különösebb ok vagy az életünkben bekövetkezett változás nélkül egyre szűkebbek a ruháink, a kilók csak úgy szaladnak fel ránk. Esetleg örökké fáradtak vagyunk, egyre nehezebben viseljük a napi stresszt, a szex is egyre inkább háttérbe szorul... Jó tudni, hogy a pajzsmirigyünk működési zavara is állhat a tünetek mögött!

utikalauzanatomiabablog-pajzsmirigy-problema.jpg

Lássuk, mi a pajzsmirigy alulműködés 10 leggyakoribb jele!

Őrületbe kergeti a fülzúgás? 5 bevált módszer az enyhítésére

Sokak életét keseríti meg a gyakran jelentkező, netán állandósult fülzúgás. Ilyenkor az érintett egy zavaró – folyamatos csengő, sistergő, sípoló, morajló, zümmögő, kattogó, zúgó, dübörgő - alaphangot hall, mely akkor a legzavaróbb, amikor tökéletes csend veszi körül. Hogyan alakul ki ez a kellemetlen jelenség, és mit tehetünk ellene?

utikalauzanatomiaba-fulzugas-tanacsok.jpg

Lássuk a bevált praktikákat a gyötrő fülzúgás ellen!

Ekcéma kínozza? 7 tipp a kibírhatatlan viszketés ellen

Sokan szenvedünk az ekcéma visszatérő tüneteitől: egyre gyakrabban jelennek meg a viszkető, fájdalmas, gyulladt foltok a bőrünkön, miközben az sem egyértelmű, hogy tulajdonképpen mi váltja ki azokat. Nézzük együtt, mit lehet tudni erről a titokzatos betegségről, hogyan kerülhető el, vagy legalább hogyan lehet enyhíteni a kellemetlenségeit!

utikalauzanatomiaba-ekcema.jpg

Lássuk, hogyan kezelhetőek az ekcéma tünetei!

8 túlélési tipp kisiskolások szüleinek

„Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond” – kisgyerekes szülőkként gyakran hallhattuk a kaján rokonoktól ezt a megnyugtatásnak szánt mondatot. Többnyire akkor kezdjük el először érezni, hogy van ebben valami, amikor iskolába megy a gyerekünk, és úgy tűnik, hogy a szülői léttel együtt járó nehézségeink még csak most kezdődnek igazán. Néhány hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze, hogy az iskolakezdés a lehető legkevesebb bajjal, zökkenővel járjon.

utikalauzanatomiaba-tulelesi-tippek-kisiskolasok-szuleinek.jpg

6 dolog, amit talán nem is tudott a D-vitaminról

A D-vitamin nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, hiszen fontos szerepet játszik a csontképződésben, az anyagcserében, az immunrendszer stabilitásában, és hiányában megsokszorozódik több súlyos betegség kockázata. Szerencsére pótlásáról több forrásból is gondoskodhatunk, jelentős részét a bőrünk maga termeli meg napfény hatására. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a napfény vitaminjáról.

utikalauzanatomiaba-dvitamin.jpg